lördag 12 mars 2011

Kilaskar i parti och minut!

Japp, som vanligt när jag testar något kan jag inte göra bara en, utan det blir flera, många fler än vad som var tänkt från början.
Nu visar jag de små söta och otroligt enkla askar som kallas kilask. De här är gjorda av månadskitet från Scrapbutiken. Nåja, en del småpill har jag hittat i mina lådor....
Den här fick lite bling på sig från en julklappsinslagning jag räddade från en ovärdig död...
Spets, stora pappersblommor, brad och lite tyll från mina lådor...
De söta små pärlvipporna kan jag inte vara utan! Inte heller min olivgröna paperpen, båda finns hos Scrapbutiken.
De här små godingarna har Inkido´s Mathea croissant som bas.  Den med gröna detaljer har en stängning av grön wire, smidigt att öppna och stänga. buketten på har jag gjord själv av gamla ljusmanchetter och papperssnöre från Scrapbutiken. Den med rosa band har guld-paperpen på sig och ett jättefint gem som jag gillar att använda som detalj. Blommorna är gamla Primablommor (privata). I mitten finns en vacker grön brad. Texten är rub-ons (privata).
Här var tanken att göra en `ogullig´ dekoration. Jag har använt mig av Spellbinders vingar som jag svärtat lite. En klocka från Graphic45-pappret fick hänga med. En gammal smyckeskedja fick också plats.
 Jag är ju ingen poet så det blev inte bättre text än...

...så här! Jag har använt samma vingar och lagt till ett hjärta som är lite glittrigt. Jag har svärtat ned det lite för att dett inte skulle vara så vitt.

Ja, för en gångs skull har jag faktiskt gjort en mall som jag ska dela med mig av!
Grunden är ett halvt A4. Det mäter man ut mitten på och bigar. Sedan mäter man ut kortsidornas mitt. Då är det dags att biga mellan mittpunktera. Sedan är det bara att vika ihop asken.
Såhär ser mallen ut,


När jag gjort den första efter mallen var jag ju tvungen att testa olika format. Det kan också bero på att jag fick hjälp av stora sonen (5år) att tidigt en morgon sätta ihop en ask med tejp- mycket tejp... Sedan fanns bara småbitar kvar. Och ur knivigheter föds ju som bekant nya idéer!
Håll tillgodo, imorgon blir det ett altrat alster.
På återseende / Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar