lördag 18 juni 2011

Manliga kort

Hejsan
Håller ni med mig att det ibland är ganska svårt att göra kort till män. Det svåraste med detta är egentligen att hitta papper som passar, tycker jag. Mycket papper känns för mig för "gulliga" eller "romantiska".

Ett pappersmärke som finns i butiken som jag tycker gör ganska bra papper är Crate. Tänkte idag visa upp två kort där jag använt ett av dessa papper. Dessa papper är mönstrade på båda sidor och de matchar varandra bra. Det gillar jag! Då kan man använda båda sidorna på samma kort och få fram fina kombinationer.

Först ett kort till en pappa.

Har använt ett blågrönt cardstock som grund. Sedan är det gröna papperet baksidan av det mönstrade papperet och det blåa som det står "I like to go fast" på är framsidan. Har även använt ett krämfärgat cardstock som fotomatta till stämpeln. Längst ner på kortet satte jag fast ett grövre repaktigt snöre. Fäste det med häftklamrar. Häftklamrar är något som jag tycker gör kortet lite mer maskulint. Ordet DAD är ett fint alfabet från PaperMania som också finns i butiken.

Sedan blev det ett kort till av samma papper, men den här gången blev det mer till en lite större pojke.


Till det här kortet använde jag ett grönt cardstock som bas. Sedan gjorde jag istället mer av framsidan av det mönstrade papperet synligt. Stjärnan klippte jag ut och använde baksidan av papperet till detta. I kanten använde jag istället ett tunnt natursnöre som finns i butiken.

Hoppas nu ni får en riktigt trevlig lördag och imorgon är jag tillbaka med mer tjejiga kort.

2 kommentarer:

  1. Jättefina killkort! Håller med om att det är svårt med manliga papper och överhuvudtaget "manliga scrapsaker".
    Dina kort är superfina.

    SvaraRadera