söndag 19 juni 2011

En prickig dag

Hejsan på er alla där ute i regnet...

Här i Askeby öser regnet ner. En perfekt dag för pyssel. För att inspirera er lite tänkte jag idag visa upp två saker med prickar på.

Fick ett superläckert rosa prickigt papper i mitt sista dt-paket. Petra måste veta att jag är löjligt förtjust i rosa? Har gjort en pennburk som jag tänkte piffa upp klassrummet med i höst och ett litet enkelt kort.

Först kortet:

Det blev enkelt men sydde runt alla papper för att få det att se lite mer arbetat ut. Flickan är en av mina favoritstämplar från SWALK och finns givetvis i butiken. Försökte bryta av allt det rosa med ett par klickar grönt. Kändes som en ganska somrig kombination.

Sedan blev det pennburkens tur. Använde mig av en tom burk som det varit någon typ av chokladpinnar i. Så här såg den ut före förvandlingen:

Sedan klädde jag den med det prickiga papperet. Satte en bit wellpapp runt mitten. Sedan vek jag en bit av ett slags band som kallas Magenta web dubbelt och satte ovanpå wellpappen. Det här bandet liknar ett spindelnät lite i strukturen och finns i några olika färger. Sedan fäste jag ett vitt rosband ovanpå detta. I mitten satte jag fast en bild.

Till sist dekorerade jag lite i kanten av kortet med en ros, ett blad (privat), bruna halvpärlor, en bladpin, knappnål, en bit rosa wire och en liten väskcharm. Den rosa wiren snurrade jag runt en sax så att den blev som en spiral. Det här är ett jättekul material att jobba med eftersom det går att forma precis hur som helst.

4 kommentarer:

 1. Vad fina de blev.
  Den rosa viren var ju supercool.

  En liten fråga bara.
  Blir det nån julutmaning denna söndagen?
  Lääängtar

  SvaraRadera
 2. Så himla fin, Helene!
  Ses imorgon!!

  SvaraRadera
 3. Ojsan, det kanske var dags för en julutmaning. Måste erkänna att det varit lite snurrigt. Kan du hålla dig till tisdag? Då kommer det en ny

  SvaraRadera
 4. Så fint papper och stämpeln är supersöt. Dina alster är läckra båda två. Ha en trevlig vecka:)
  Kram

  SvaraRadera