söndag 24 juli 2011

Sent om sider...

... får jag tid att blogga. Nu är ju fruntimmerveckan nästan slut. Min mamma heter Christina så idag har vi varit och firat henne. Till hennes present hade jag gjort detta lilla roliga bokmärkeskort. Det var länge sedan jag gjorde ett av dessa men de är väldigt roliga att tillverka och dessutom passar de perfekt när man har med sig en liten bokpresent!

Jag börjar med att skära ett 12x12 papper på mitten. Sedan gör jag en vikning vid 12,5 cm och en perforerad linje vid 25 cm. Den perforerade linjen gör jag genom att markera svagt med en blyertspenna och sedan syr jag på linjen med en symaskin utan tråd! Då blir det som är kvar ett bokmärke som man sedan kan riva bort från kortet och använda tillsammans med presenten. Toppen tycker jag. Jag klipper även bort hörnen på bokmärket. Då kan det dekorerat och färdigt se ut så här:


Framsidan gjorde jag enkel med samma motiv (Bildmålarna) och papper (Maja design). Sydde lite med symaskinen för att få det att se lite mer bearbetat ut. Bokstavstickers är ur privata gömmor.
Så här ser kortet ut uppfällt:

Hade egentligen tänkt och visa ett mer sommrigt kort men det hann bli för mörkt för fotografering (usch betyder det att det snart är höst?) så jag visar det på tisdag istället. Vi syns då.

2 kommentarer:

 1. Kanonfint kort.
  Det måste jag testa.
  Smart att göra ett bokmärke sådär.
  Detta gillade jag massor

  SvaraRadera
 2. jättefin! Vilken bra idé!
  kram / Linda

  SvaraRadera