torsdag 19 maj 2011

Att göra ett trevligare...

... fodral till det man ska ge bort brukar vara både roligt att göra och uppskattat att få. Jag tog på mig ett uppdrag från en kompis som ska ge bort silikonbakformar till sin handledare som tack för en bra praktik.
Jag måste be om ursäkt på bildkvaliteten redan nu, då min digitalkamera är utlånad (av min man...) fick jag ta till mobilen...
Så här blev asken:
Den är gjord i vanligt cardstock, det räckte inte med ett utan ca: 1½ ark gick åt. Beror på om man är lite smartare än mig på att mäta, då går det åt mindre papper...
Jag mätte ut hur stor botten behövde vara och centrerade det i pappret. Sedan bigade jag kanterna och klippte upp till första bigkanten vid varje hörn ( hör av er om ni vill ha en tydligare förklaring!). Locket är gjort på samma sätt.
Jag bestämde att askens lock skulle gå rätt långt ned så att hela skapelsen skulle bli stadig.
När jag stansat ur framsidan med en Nellie Snelllen-dies upptäckte jag att locket gick ned för långt. Då klippte jag upp så att hela rutan syns. Rutan är ett OH-ark som jag satt fast med dubbelhäftande tejp.

De ursöta cupcakesen är urklippta ur ett Papermania ark. Även stämpeln kommer från Papermania (gåva från Creative-tidningen).
Spetsen, fjädrarna, pärlstråna och pärlflossen är ur privata lådor.
Bannern är liksom cupcakesen fastsatta med 3D-kuddar.
På locket har jag gjort två rosor av McGill-stansar från bildmålarna ( inköpt på vårt event = lycka!).
Pappret jag använt är ju - Papermania!
I locket mätte jag ut och skar lagom breda skåror för handtaget. Jag limmade dit pappret på spetsen och stoppade in spetsändarna i locket och limmade dem utåt med mycket lim...
Även här sitter de söta cupcakesen med 3D-kuddar.
När limmet nästan torkat satte jag dit det vita pappret i locket som foder. På bilden ser man att jag fodrat askens sidor också. På de fina muffinsformarna ligger en tag som man kan skriva en liten hälsning på.
Hoppas ni får ha en fortsatt bra dag.
På återseende / Linda

2 kommentarer: