söndag 17 april 2011

Påskkorg

Hejsan

Nu börjar vi ju närma oss påsk så jag tänkte idag bjuda på en liten påskkorg. Jag har använt en tom rulle efter dubbelhäftande tejp. Det var en väldigt kraftig kartong i den rullen så jag tänkte att det kunde passa perfekt till en korg.

Jag började med att skära till remsor av lila cardstock och ett lila rutigt papper. Dessa lade jag sedan två lila cardstock, en rutig, en lila cardstock, en rutig och sist en lila cardstock. Sedan använde jag lila cardstock och vävde upp och ner så att jag fick en rektangel som höll ihop.

Sist satte jag dubblehäftande tejp på baksidan och vek in alla lösa ändar runt om hela rektangeln.

Sedan klädde jag insidan av tejprullen med rutigt papper. Gjorde ett handtag som jag klädde med rutigt papper på undersidan och lila på ovansidan. Sedan gjorde jag en kartongbit till botten som också kläddes med rutigt papper på insidan.


Till sist... det allra roligaste att dekorera. Stämplade upp den söta påskstämpeln från Bildmålarna. Målade med min promarkers. Sedan satte jag fast tre blingstenar, en fjäder och ett helt underbart vitt rosband på handtaget. Visst är det superfint? Det kan ni räkna med att få se mer av här framöver i bloggen.

Fick också ett lila papper i A4 storlek med lite struktur. Det skar jag i remsor och knöglade fast runt kanten av korgen innan den fylldes med härligt påskgodis.Visst blev det vävda papperet fint?

Material från Scrapbutiken:

Lila cardstock
Inkido-ljuslila ruta
promarkers
Memento-Tuxedo black
vitt ros-band
Lila tunt papper
3-d kuddar
rosa blingstenar

1 kommentar: