torsdag 7 november 2013

ATC

ATC står för Artist Trading Card och är små samlarkort för pysslare. Det här gäller för korten:
 • Korten skall vara 2,5"x3,5" (6,4x8,9 cm). Storleken gör att de passar i plastfickor för t.ex fotbollsbilder.
 • De kan göras i vilket material som helst.
 • Man får inte sälja korten bara byta eller ge bort
 • Korten kan göras som unika (ett och ett, alla olika), editioner (helt set med likadana kort) och serie (samma tema men inte likadana).
 • Korten skall döpas och märkas med information på baksidan. Där skall stå bla. kortets namn och kontaktinfo. Är det en serie skall de numreras.
När jag hade Bo Bunnys papper framme så passade jag på att göra en serie med ATC-kort. Jag klippte ut höstmotiv ur pappret Cider som jag satte fast på pappret Dot som jag först hade stämplat med en grindstämpel. Jag ritade också med svart penna runt konturen på några av de utklippta löven för att få lite kontrast.Jag stansade ut ett löv och en fjäril ur pappret Hickory. Lövet satte jag crackle accent på. Jag knöt också en bit twine runt och satte dit några rhinestones.


Jag har också gjort 2 serier till med kort till en swap - man byter med varann. Ofta har man då ett tema att skapa efter. Första kortet har jag gjort till temat lager på lager.


Jag har använt mig av Maja Designs fina papper Sofiero Romantic picnic in the Park (fram och baksida) och Princess Margareta´s Garden. De små fjärilarna har jag klippt ur ett papper som finns i pappersblocket Vintage Spring Basic

Nästa kort är gjort till temat stämplat. Jag gjorde en distressruta med distressdynan Broken China på akvarellpapper. Sedan stämplade jag på kortet och dekorerade med en blomma och rhinestones. Stämpeln är min egna men de finns flera andra fina i butiken.


I butiken finns även en stämpel för baksidan. Där du sen kan skriva i alla uppgifter.Hoppas ni blir sugna på att göra egna ATC. Det är ett jättebra sätt att använda sina spillbitar på. 
Det var allt från mig idag. Vi ses nästa torsdag!

6 kommentarer:

 1. Jättefina atc! Blev så sugen på att göra ett gäng igen :-)
  Kram Outi

  SvaraRadera
 2. Vad fina atc. Ett perfekt sätt att ta tillvara alla bitar. Kram

  SvaraRadera
 3. Så fina, ska bli kul att se vad du ska visa nästa vecka!

  SvaraRadera
 4. Så kul! Kanske vi skulle göra en liten bytes utmaning för de som vill, Vad tycker ni? Är ni sugna?

  SvaraRadera