torsdag 23 januari 2014

Distresser

Hej igen! Det är torsdag och arbetsveckan är snart slut. Då kan man se fram emot lite pyssel under helgen. Idag tänkte jag visa något väldigt roligt, lek med färg, Distress Ink. Du behöver några distresser i vackra färger, lite tjockare vitt papper, gärna akvarellpapper, och lite cardstock att montera ditt konstverk på.


Distresser är stora stämpeldynor och de finns i en mängd olika färger. Scrapbutiken har ett stort utbud av dessa, så det är bara att shoppa loss. De räcker länge, men skulle man råka göra slut på en, så köper man bara flytande färg (refill) och fyller på stämpeldynan igen.


Här har jag strukit med tre olika distressdynor direkt på akvarellpappret. Det gör inget om det inte täcker helt, för sen tar man en sprayflaska med vatten och sprayar över hela ytan.


Då börjar färgerna flyta ut och man kan få många fina effekter. Det är bara att leka! Är du otålig och inte vill vänta på att färgen ska torka, är det bara att ta fram embossingpistolen och blåsa en liten stund.


Skär ut dina kort i valfri storlek och du har ett jättefint underlag för att göra precis vad som helst. Du kan stämpla på det och fylla ytan med massor av olika mönster. Eller så kan du rita motiv eller mönster själv. Jag har inspirerats av mandalateckning och vill du veta hur enkelt det är, kan du kolla den här videon: How to Grow a Mandala


Så här blev ett av korten. Det lilla akvarellarket är monterat på kraft som är snyggt i sin enkelhet och väldigt användbart, eftersom det inte konkurrerar med motivet. Det här kortet är bara 7x7cm så man kan snabbt göra många och alla blir olika. Perfekt att sätta på presenter, eller stoppa ner i en blomma som man vill ge bort.

Nu vill jag önska er alla en skön helg, med mycket trivsamt pyssel, och så hoppas jag förstås att vi ses här i bloggen om en vecka.

Kramar, Outi

PS. Det är REA i Scrapbutiken, både i webbutiken och i den fysiska butiken. Där finns massor av fint att fynda. Klicka på REA varor så får du upp olika rubriker i vänsterspalten där du kan leta fram dina favoriter. Mitt tips är de otroligt fina blommixarna!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar