torsdag 29 november 2012

3-d gran


Hejsan allesammans,

Hoppas ni har haft en bra vecka. Det är två dagar kvar tills vår näst sista julkortsutmaning går ut. Hoppas ni har ork och lust att göra dessa två julkort också!

Tänkte idag visa er ett kort som jag demade på vår träff den 17 november. Jag har fått inspiration till den här granen via nätet, en tjej som använde en stämpel från Hero Art. Men jag hade inte den stämpeln så jag använde tekniken men gjorde egen gran.

Papperen är de nya julpapperen från Reprint, snygga eller hur?

 Gjorde kortet enkelt eftersom jag ville ha fokus på granen. Så jag tog det mörkgröna i botten och sedan skar jag ut en remsa ur den med noterna på. Satte allt på en bit vit cardstock och sedan på den gröna cardstockbasen.
Granen har jag gjort genom att färga in vit cardstock med Distress Stains. Sedan har jag mistat med Glimmer mist ovanpå och låtit torka.  Sedan skär man ut tre stycken likbenta trianglar. Biga (vik) alla trianglarna på mitten. Då ser de ut som på den översta bilden om ni tänker er översta lagret. Sedan sätter man lite klister längst de två långa sidorna på triangeln. Trianglarna sätts sedan ihop så att de liksom är på en rad (tänk dem som 1,2 och 3) där högerkanten på 1 sitter ihop med vänsterkanten på 2 och där högerkanten på 2 sitter ihop med vänsterkanten på 3. Tillsist limar jag under vänsterkanten på 1 och högerkanten på 3 då ska det bli 3-d som understa bilden.

Klipp ut en liten stam och måla brun.

Lycka till!


1 kommentar: