söndag 31 juli 2011

Julkortsutmaning + tjuvtitt

Idag blir det ett ganska långt inlägg men jag hoppas ni hänger med ändå. Först lite om julkortsutmaning nr 7 - något som det svänger om... Sedan kommer jag göra en kort sammanfattning av alla tidigare utmaningar, ifall någon vill göra ikapp och till sist en liten tjuvtitt på mitt första alster från Helenes kit som finns att köpa i Scrapbutiken. Då så är ni med?

Det är dags för julkortsutmaning nr 7. Den här gången vill jag att ni skapar ett julkort utifrån en känd julsång. Man får 1 poäng om man gör detta samt talar om vilken sång man inspirerats av. Här är lite inpiration till detta:
Har använt ett bling cardstock från Scrapbutiken som bas. Sedan tog jag ett notpapper och lade dit ett hjärta som jag klippt ut ur vanligt skrivarpapper och sprejade sedan med Glimmer mist - Burnt red. Sydde med maskin runt kanten av pappret och runt hjärtat ett par gånger. Skrev sedan texten till nu tändas tusen juleljus under noterna. Stansade ut god jul ur en spillbit Inkido papper. Stämplade upp den fina Bildmålarstämpeln och färglade med promarkers. Scrapbutiken har en hel del av Bildmålarnas stämplar och tror att det är så att Petra kan ta hem om det är någon speciell du vill ha. Som liten extra detalj klippte jag sedan ut små cirklar med hjärtan ur ett annat spillpapper och lade glossy accent på.

Den här veckan är julkortsutmaningen lite speciell för man har nämligen chans att vinna ett pris. För varje poäng man har får man en lott. Det är helt ok att göra ifatt utmaningar för att få fler lotter. Dock max ett bidrag per utmaning. Presentation av vinst kommer senare i veckan. Till den här utmaningen Julsång har man dock chans att få två poäng. Förutom att inspireras av en jullåt och tala om vilken så kan man få ytterliggare 1 poäng om man använder Flower Soft/ polar white (finns att köpa hos Scrapbutiken) någonstans på kortet. Som inspiration har jag gjort ytterliggare ett kort till er. Den här gången blev jag inspirerad av låten Santa Claus is comming to town. Har använt Flower soft på tomteflickans mössa och tofs.


Sista inlämningsdag för alla utmaningar man vill vara med på är 11 augusti kl 23.59. Gör som vanligt maila siermans_h@hotmail.com och bifoga en bild på ditt kort.

Nå då var det dags för en kort sammanfattning av alla 7 utmaningar (de kommer inte i rätt ordning men det får ni stå ut med).
1. Svartvitt - använd endast svart och vitt på hela ditt kort
2. otraditionella julfärger - du får inte använda rött, blå och grönt
3. pepparkaka - inspiraras av pepparkakor
4. julblomma - inspiraras och ha med någon typ av julblomma
5. stämpel/rött - ha med något rött, något stämplat och någon typ av hjärta
6. craft carstock + djur - använd craft cardstock och ha med någon typ djur
7. julsång - inspireras av en jullåt, tala om vilken, för extra poäng använd Flower soft/polar white.

Då så är ni fortfarande kvar? Det är dags för en liten tjuvtitt på mitt första alster gjort med saker ur Helene kit.

lördag 30 juli 2011

Så roligt...

vi har fått in ännu fler julkort. De är så fina allesammans och vi är så glada för att ni vill hänga med på vår utmaning. På söndag kommer jag presentera ytterliggare en utmaning och då kommer det även bli något litet pris man kan vinna. Nu måste jag först få visa er de nya korten som kommit in. Först ut är Snojbi och här förklarar hon hur hon gjorde sitt kort:
Här kommer mitt julkort för denna omgångens utmaning.
Ugglan har jag stansat ut med en Nellie Snellen.
På ugglans mössa har jag Flower Soft/ polar white
oxå köpt hos Scrapbutiken
och jag har 3d-lackat näbb, ögon och fötter.
Även den lilla fågeln har fått 3d-lack på näbb och öga.
Den fina dekorationen upp till höger är från Scrapbutiken
likadant med den fina bradsen ner till höger.
Röda acryldroppar har jag i hörnen.
En blomma och några blad

och så här ser det fina kortet ut:
Craft cardstock och djur


Här kommer två kort från Anna G/Piglett

Otraditionella färger

Craft cardstock och djur

Och så ett kort från Ina också till vår senaste utmaning craft cardstock och ett djur:



Så här ser ställningen ut efter 6 utmaningar:
Zora: 6p
Kattiz: 6p
Snojbi: 6p
Ina: 6p
Lindha: 5p
Tussling: 5p
Anna G: 3p
Anneli: 2p
Cecilia: 1p
Linda: 1p
Pernilla: 1p

Om jag har missat att lägga upp något kort hör av er till mig så ska jag rätta till det på direkten :)

fredag 29 juli 2011

Båtig LO

Även idag fortsätter jag visa vad jag gjort med det kit jag fick för ca tre veckor sedan.
Maja Designs papper från serien Skärgårdsliv kändes perfekta till några av förra sommarens semesterbilder när jag var ute med bror och familj och levde båtliv några dagar.


Fotona redigerade jag lite i datorn innan jag skrev ut dem. Det jag laggt till själv är blommorna och frimärkena.


Och även på denna layout fick en av Bildmålarnas motiv vara med.


Nu återstår bara att önska er alla en riktigt skön helg!
Kram

torsdag 28 juli 2011

Maja Design- fortsättning...

...följer här!
Ja, i måndags visade jag en LO som jag i elfte timmen kom på att nej, den var nog inte klar...
Så här ser den ut nu:
Är det någon skillnad?
Jo, lite detaljer skiljer sig faktiskt. Jag har lagt till några saker som gör att åtminstone jag tittar en gång till och tycker det är en detaljerad LO-eller lite mer än innan i alla fall!
Jag har alltså färglagt visarna i de två största klockorna och fyllt i med Glossy accents.

I de små svarta krusidullerna kunde jag ju inte lägga på Glossy så då använde jag en svart glacepenna.
Jag har länge varit ute efter en kromfärg. Så att jag ska kunna embossa eller använda en pearlmaker eller dylikt för att få samma färg som på det silvriga hörnet. Igår fann jag lösningen...
I källaren hemma stod en sprayburk med metallic Chrome... Och lyckan var gjord!
Här har jag sprayat både min egengjorda blomma och de små pyntstråna.
Jag blev  väldigt nöjd med pyntstråna medan jag har en del forskning kvar på blomman innan jag är nöjd...
Jag tror det blir ett ännu blankare resultat om man lackar den på något sätt innan man sprayar med krom. Den färgen sugs in i pappret så det bara blir grått. Och grått är inte önskvärt!
Jag återkommer i den frågan!
Ja, lite skillnad blev det väl?













Den högra känns mer balanserad. Märkligt vad lite kan göra mycket. Det är alltså sant- less IS more!

Ha en härlig dag och
på återseende / Linda

onsdag 27 juli 2011

En liten layout....

Jag har ett litet 6*6 album här hemma. Det är tänkt att innehålla några av de första bilderna på min yngste son. Albumet fylls väl inte på med någon rasande takt men ibland tillkommer någon liten layout.
Det är riktigt roligt att ibland göra layouter i lite mindre format.

Som bakgrund har jag använt gammalt papper från en bok inköpt på loppis. Det mönstrade pappret jag använt är från Inkido. Alla kanter har jag chalkat för att få lite brända kanter och för att tona ner den blå färgen lite.
Blomman i nedre vänstra hörnet är slarvigt utklippta cirklar som är skrynklade och sedan ihopsatta, fäst en halvpärla i mitten. Gör ganska ofta den typen av blommor eftersom jag då får exakt den nyans jag vill ha.
Övriga dekorationer är utklippta fjärilar från ytterligare ett mönstrat papper från Inkido. Blommor och några halvpärlor.


Material ur mitt kitt från Scrapbutiken:

Mönstrade papper från Inkido
Minirosor
Körsbärsblommor

Övrigt material jag använt är gamla boksidor, rosenknoppar och halvpärlor.

Rosenknoppar och halvpärlor fanns inte i mitt kitt men här hittar du massor med fina halvpärlor och här rosenknoppar.


Prova och se hur det blir att göra en layout i annorlunda format. Kommentera gärna med en länk, är så roligt att se vad andra hittar på.

Krama varandra!

tisdag 26 juli 2011

Fynda

stämplar har jag gjort hos Scrapbutiken. Har länge tittat på den här Vilda Stamp stämpeln. Tycker hon är så söt den lilla älvan. Nu hade Petra den till ett riktigt bra pris tillsammans med andra fina stämplar från Vilda Stamps.

Har gjort två kort jag tänkte visa er. Till det första hade jag tänkt visa hur jag veckar ett band bakom stämpelmotivet. Tyvärr håller vår stordator på att gå sönder så jag får inte tag i fotot just nu. Men jag lägger till det här på bloggen när det löser sig med datorn. Här är i alla fall kortet:


Sedan har jag använt samma stämpel men den här gången gjort ett rött kort. Färglade stämpelmotivet med Promarkers och lade sedan rött glitterlim över allt som var rött. Blev väldigt fint tycker jag. Glitterlim lyfter ofta kort till en högre nivå, men jag glömmer allt för ofta bort att jag har dem. Glitterlim blir även superfint på blommor. Man lägger bara en liten rand runt blomkanten. Ska visar er det en annan dag :)

Har använt papper från Maja Design. Skar först till en röd kvadrat. Sedan en triangel av ett annat mönster. Sedan sydde jag fast runt hela kvadraten. Då bildades en ficka som jag kunde sätta ner de två tagsen (etiketterna) i. Dessa kan man alltså ta loss och skriva en liten hälsning på eller kanske kan man byta dem mot två biobiljetter eller trisslotter?

Ha en skön tisdag!

Till helgen kommer jag visa de första sakerna jag har skapat med sakerna ur mitt paket som man kan köpa i butiken eller via nätet - fast då måste man ringa in beställningen :)

måndag 25 juli 2011

Vackert av Maja.....

...Design igen!
Här har jag samlat hela min syskonskara på tiden då det begav sig! Korten är tagna sommaren -76 i Morfars trädgård. Underbart känns det att äntligen göra något åt dessa bleknande fotografier. Och i mitt kit låg detta Maja Designpapper. Det är ju perfekt!

Jag har skurit ur de små klockorna i pappret för att få cirklar att sätta fotona i. Den stora klockan är uppskuren i konturerna. Bakom har jag satt en cirkel som jag ska använda till journaling. För att få fram den smidigt satte jag ett dekorationshörn (?) som grepp.
Pappret är ur serien CreaDiem-den oersättliga tiden. Sååå vackert och finstämt.
Jag är ju löjligt förtjust i latinska uttryck och talesätt så titeln var ju självklar för mig. Jag tog en väldigt tunn svart penna och fyllde i den svaga texten i pappret som då poppade fram!
Här har jag dragit fram mitt `hörn´ för att visa.
Jag har använt CosmoCrickets TinyType stickers för att översätta titeln.
De klockor som jag skar ut har jag satt dit med 3D-kuddar för att få lite djup i LO:n.

Ett så här vackert och komplett papper är allt som behövs för att göra en LO. Men så kan man ju gå ett steg längre och faktiskt lägga dit några fler dekorationer eller färger. Ja, jag kommer visa ett alternativ på torsdag....

Håll ut och GLÖM INTE VÅRT UPPSKATTADE SCRAPEVENT med MINST 3 BUTIKER närvarande den 27 AUGUSTI 2011, se anmälansformuläret upp till höger i listen.

På återseende!
/ LInda

söndag 24 juli 2011

Sent om sider...

... får jag tid att blogga. Nu är ju fruntimmerveckan nästan slut. Min mamma heter Christina så idag har vi varit och firat henne. Till hennes present hade jag gjort detta lilla roliga bokmärkeskort. Det var länge sedan jag gjorde ett av dessa men de är väldigt roliga att tillverka och dessutom passar de perfekt när man har med sig en liten bokpresent!

Jag börjar med att skära ett 12x12 papper på mitten. Sedan gör jag en vikning vid 12,5 cm och en perforerad linje vid 25 cm. Den perforerade linjen gör jag genom att markera svagt med en blyertspenna och sedan syr jag på linjen med en symaskin utan tråd! Då blir det som är kvar ett bokmärke som man sedan kan riva bort från kortet och använda tillsammans med presenten. Toppen tycker jag. Jag klipper även bort hörnen på bokmärket. Då kan det dekorerat och färdigt se ut så här:


Framsidan gjorde jag enkel med samma motiv (Bildmålarna) och papper (Maja design). Sydde lite med symaskinen för att få det att se lite mer bearbetat ut. Bokstavstickers är ur privata gömmor.




Så här ser kortet ut uppfällt:

Hade egentligen tänkt och visa ett mer sommrigt kort men det hann bli för mörkt för fotografering (usch betyder det att det snart är höst?) så jag visar det på tisdag istället. Vi syns då.

lördag 23 juli 2011

Ännu fler julkort

Först kommer ett väldigt fint kort från Zora. Så här skriver hon själv om sitt kort.
Här kommer mitt nästa kort till er utmaning, något djur och craft cardstock . Kortstommen och tagsen av craft carstock och Forever friends motiv från ett 3-d ark. Jag har använt mig av mina små minibokstäver och skrivit God jul i blommorna.


Sen har vi fått en hel hög superfinakort från Tussling. Här kommer de:
Julblomma

Otraditionella färger

Pepparkaka

Något rött, hjärta och stämplat

svartvitt


Så här är ställningarna just nu:
Zora: 6p
Kattiz: 6p
Ina: 5p
Lindha: 5p
Snojbi: 5p
Tussling: 5p
Anneli: 2p
Cecilia: 1p
Linda: 1p
Pernilla: 1p
Anna G: 1p

Imorgon återkommer jag med något mer sommrigt...

Trevlig kväll önskar Helene

Julkortsutmaningen inspiration

Här kommer ljuskort nummer två till denna omgångs julkortsutmaning som lite inspiration.
Vi tycker det är så roligt att ni är så många som är med oss under resan mot jul :)
Papper från Bo Bunny och stämplar från Bildmålarna.
Denna vecka är det craftkartong och djur som gäller.


Saknar/önskar ni någon stämpel från Bildmålarna så tror jag säkert att Petra gärna hjälper er med det ;)
Ha en skön lördag.
Kram

fredag 22 juli 2011

Kattiz scrapkit del 2 plus julkort.

Jag fortsätter att skapa av mitt fina kit jag fick i förra veckan och till idag har jag gjort en LO i rosa.
Det eda jag lagt till är texten, den stora blomman och stämpelmotiven som kommer från Bildmålarna. I butiken finns nämligen flera av dessa fina stämplar och de vackra blommorna.

Basen är rosa cardstock och pappersremsorna är Maja Designs Skärgårdsliv. Det rosa pappret är Bo Bunny.



Blir ganska sött med stämpelmotiv på layouter eller vad tycker ni?
Nu till julkortsutmaningen där jag hamnat lite efter nu i semestertider men det tar jag snabbt igen ;)
Jag har gjort två ljuskort men den senaste utmaningens bidrag får ni vänta på tills imorgon lördag (imorgon)...
Här kommer förrförra utmaningens kort med något rött, hjärta och stämplat på.


Hjärtan finns både på hans kallingar och på pappret som kommer från Magnolias julkollektion förra året. Rött och stämplat syns ju ganska bra men även insidan har en figur...


Både texter och figurer kommer från Skogstokiga.
Ha en skön vecka!
Kram


onsdag 20 juli 2011

En sen presentpåse.........

En liten presentpåse hoppas jag kan inspirera denna sena timma. Har suttit och pysslat in i det sista och eftersom jag fotade i dåligt ljus syns det lite knepiga skuggor här och var.
Hoppas att ni kan se vad bilderna föreställer ändå.
Det mesta material jag använt kommer ur mitt kitt som numera går att köpa i butiken, i mitt föregående inlägg finns det lite mer information om det.

Jag har som sagt gjort en presentpåse som är tänkt att innhålla någon liten present, i mitt fall kommer det bli trisslotter.
Pappren jag använt kommer ur "Ska vi ta en fika"-serien från Maja Design. Har bara använt ett mönstrat papper som är dubbelsidigt.
Stämplade en gratulationshälsning på en utklippt oval, fäste sedan en fin spets runt ovalen och klistrade fast allt med 3D-kuddar.
Dekorerade med blommor, den stora blomman i mitten gjorde jag själv av samma mönstrade papper. Minirosorna låg inte i mitt kitt men har köpt flera av dem i butiken. Här finns deras fina sortiment av minirosor.
Stansade ut lite fjärilar med denna stansen från Martha Stewart, fick jag bara ha en enda stans hade jag nog valt just denna, användbar och fin.
I påsens handtag har jag knutit ett lila organzaband, håller ihop påsen samtidigt dekorerar den. Blir fint att knyta i en liten tag med namnet eller en hälsning på påsens handtag.




Här kommer en bild på påsens baksida också. Bara stämplat en liten hälsning.


Material från Scrapbutiken:
Mönstrat papper från Maja Design
Fjärilsstans från Martha Stewart
Organzaband
Spets
Minirosor

Övrigt material är stämplar från Slöjddetaljer och Vilda Stamps. Blingbrad från Magnolia. Papperspåse från Paper Reflections.

tisdag 19 juli 2011

blå ögon....

att drunkna i.

Idag tänkte jag visa er en Lo som jag gjort med ett av mina favoritfotografier från när Kai var liten. Hans ögon var så blå då, nu har de fått mer av min färg, gråblå.

Jag har använt ett underbart papper från Maja Design som bakgrundspapper. Sedan hade jag en restbit av ett BoBunny papper som jag använde som fotomatta (papper med text är ur privata gömmor).


Lade en bit wellpapp under också. Stanade ut en bit bård med en kantstans från Martha Stewart. Använde baksidan av en bit paper frills (privat). Sedan gjorde jag två hål och knöt fast en bit band. Det här bandet finns givetvis hos Scrapbutiken och är så häftigt. En riktig favorti! En digitalstämpel målad med ProMarkers fick också hänga med på hörnet.


På andra sidan fotot har jag använt en ram som finns i butiken. Embossat en fågelbur med vitt embossingpulver. Använde de fina foam bokstäverna från Papermania. Kostar endast 29kr, me like! Blomman är privat men det finns många fina i butiken.

Så här blev LO i sin helthet:

Sydde lite, några halvpärlor, lite små bokstavstickers och ett genomskinligt hjärta.

måndag 18 juli 2011

Ett glittrigt babykort

Här kommer ett litet enkelt babykort. Har använt en blå cardstock till grund för kortet. Sedan har jag använt det underbart glittriga papperet som finns i flera olika färger i butiken. Jag valde det blåa.


Stämpeln är en digital stämpel från Some Odd Girl. Har färglaggt den med ProMarkers. Under stämpeln satte jag fast en bit wellpapp och ett snöre. Sedan klippte jag ut en banner som jag hade kvar sedan i julas. Klippte den i två delar och skrev rubriken på dem med hjälp av små bokstavsstickers. Det finns liknande små alfabetsklistermärken i butiken.

Imorgon kommer jag igen med en blå LO. Ha det bra i regn(pyssel)vädret.

söndag 17 juli 2011

Ny julkortsutmaning

Tänk vad snabbt 14 dar går... Nu är det dags för ny utming igen och möjlighet att göra ytterliggare ett julkort färdigt till jul.

Grannens dotter var på besök och vi fick komma över och hälsa på hennes kaniner. Bree blev så förtjust i de hoppande sötnosarna. Hon gick stolt runt men en av dem i koppel och plockade så mycket maskrosblad åt dem att de antagligen fick ont i magen. Inspirerad av detta tänkte jag att utmaningen till er denna gång blir att på ert julkort ha med:
något djur
craft cardstock
(finns i affären)

Så här blev mitt kort:


Näst nästa söndag kommer det en julkortsutmaning som det svänger om.

Välkommen tillbaka imorgon för lite baby inspiration.